Handleiding Smartkleding

SMARTKLEDING- HANDLEIDING

Met een powerbank (losse accu) kunt u de carbonfiberpads in de kleding opwarmen zodat u van een aangename infraroodwarmte kunt genieten. Infrarood is een gezonde warmte met negatieve ionen, die tevens uw bloedsomloop stimuleert en kan helpen uw spieren soepel te houden.

Hoe werkt het (vest / bodywarmer):

 1. Haal de usb-stekker uit de tas van het kledingstuk.
 2. Sluit een opgeladen, verwijderbare powerbank aan (min.5000mah / output 2.1.A of hoger). Kijk voor het gebruik van de powerbank in de handleiding.
 3. Schakel de powerbank in en plaats deze terug in de tas van het kledingstuk.
 4. Druk gedurende 2 seconden op de vierkante temperatuurschakelaar van het kledingstuk.
 5. Een knipperend lampje betekent automatische verwarming
 6. Nadat het rode lampje 5 minuten knippert en vervolgens automatisch naar wit licht gaat, wordt er een constante gemiddelde temperatuur afgegeven.
 7. Een handmatige bediening kan op drie niveaus. Rood licht betekent continu verwarmen op een hoge temperatuur, wit licht betekent een constante middelmatige temperatuur en blauw licht betekent een constant lage temperatuur nadat u reeds bent opgewarmd.
 8. Druk voor het uitzetten van de verwarming twee seconden op de schakelaar van de temperatuurregelaar totdat het licht uit gaat.

Hoe werken de huissokken:

 1. Sluit de meegeleverde usb-kabel van 1,5 meter aan de plugins van de sokken.
 2. De kabel kan uit elkaar worden getrokken zodat u het via de binnenkant van uw broekpijpen aan de sokken kunt aansluiten en door het huis kunt lopen. De powerbank bergt u in uw broekzak of jas op.
 3. Sluit de kabel aan een 5 Volt voedingsbron aan. Dat kan aan een mobiele charger, powerbank (met een output van 2.1A) usb poort van de computer of aan een batterijdoosje met 3 AA batterijen. Zorg ervoor dat uw voeten niet nat worden. Loop er alleen binnenshuis mee rond en niet op straat.
 4. Worden de sokken te heet aan een charger, haal de kabel dan los en laat het afkoelen.

Hoe werken de kussens:

 1. Sluit de kabel van een kussen aan een 5 Volt voedingsbron aan. Dat kan aan een powerbank of mobiele charger (deze twee met een output van 2.1A, NIET hoger), usb poort van de computer of aan een batterijdoosje met 3 AA batterijen. Een lagere spanning werkt ook met minder warmte. Het gebruik van een smartkussen is veilig en de warmte is normaal, maar toch wordt het afgeraden een aangesloten kussen zonder toezicht achter te laten.
 2. Waarschuwing m.b.t. het aansluiten aan een stopcontact: Laat het kussen niet zonder toezicht met een mobiele charger aan het stopcontact zitten. Oververhitting kan in zeldzame gevallen via het stopcontact sneller plaatsvinden. Zorg er daarom voor dat het kussen aan een stopcontact niet uren onder een deken blijft liggen, terwijl u slaapt. Wilt u met een kussen slapen, gebruik dan voor uw eigen veiligheid een powerbank of batterijdoosje voor een constante, lage warmte.
 3. Wordt een kussen voor uw gevoel na lang gebruik té warm haal de kabel dan uit de voedingsbron en laat het kussen afkoelen. Hierna kan het weer opnieuw worden gebruik.

Instructies voor het wassen

 1. Maak de verwijderbare powerbank of andere voedingsbron los van het smartproduct. Indien aanwezig plaats het afsluitingskapje op de usb uitgang. Gebruik geen bijtend wasmiddel en was het kledingstuk of product met de hand. Niet te hard kneden of uitwringen. Droog het kledingstuk of product niet in de droger, maar laat het in de lucht drogen. Na het volledige opdrogen (niet eerder) kan het opnieuw gebruikt worden.

EXTRA

1. Als u het kledingstuk voor langere tijd niet gebruikt, sluit dan geen powerbank aan

2. Gebruik geen water op hoge temperatuur of een sterk zuur reinigingsmiddel. Was de kleding niet regelmatig, maar verwijder vlekken eerst met een vochtig doek.

3. Het is verboden om elektriciteit te gebruiken met natte kleding. Schakel de stroom uit en stop met het gebruik van de kleding als deze nat is geworden.

4. De duur van het verwarmen is afhankelijk van de capaciteit van de verwijderbare powerbank of usb uitgang van de pc, waarop u het kledingstuk ook aan kunt sluiten. Let op: Aanbevolen wordt een powerbank van 5000 mAh/10000mAh of meer met een output van. 2.1.A . Gebruikt u het product niet meer, haal dan ook de powerbank los.

5. Het gebruik van onze smart-kleding en smart-product is voor eigen risico. Een smart kledingstuk is daarom niet geschikt voor kleine kinderen, personen met een pacemaker en personen die de warmte niet kunnen voelen of deze zelf niet kunnen reguleren. Een kledingstuk kan erg warm worden. Huisdieren kunnen oververhit raken met overlijden als gevolg, waardoor het niet aanbevolen wordt deze kleding bij een dier te gebruiken. De straling tijdens de werking is meetbaar te verwaarlozen en bij normaal gebruik ongevaarlijk.

6. De USB-pads in de kleding zijn voorzien van een CE-keurmerk en horen na aankoop goed te werken. Ziet u onmiddellijk na aankoop een defect, dan kunt u het gekochte product weer in dezelfde staat terugsturen.  U ontvangt dan het geld terug.

7. Ziet u na aankoop geen defect en gaat u het smarte kledingstuk gebruiken dan vervalt de garantie na 14 dagen vanwege het fragiele karakter van het product. Er lopen dunne draadjes door de kleding die bij onjuist of grof gebruik kapot kunnen gaan. Bijvoorbeeld bij het aansluiten aan een te hoge, niet aanbevolen voltage of als het (niet waterdichte) product nat is of het product herhaaldelijk in elkaar wordt gekreukt. Ga er dus normaal mee om, lees de handleiding goed door, gebruik een geschikte powerbank en houdt er altijd rekening mee dat er elektronicadraadjes inzitten. Bij normaal gebruik kunt u er lang plezier van hebben en zal het product u zeker blij maken. Tot heden hebben we geen klachten of retours gehad ivm. de werking op de lange termijn.

Nog vragen? Bel of mail dan.

contact@cleverheat.nl

NOS-Design (Hoofdwebsite van multimedia www.nos-design.nl)

KvK: 27309359

Tel: 06-40682472

© 2022 NOS-DESIGN | Cleverheat